Bidprentje, rouwbrieven inscannen

FV-Kempen heeft zich ingeschreven in een nieuw digitaal project van Familiekunde Vlaanderen: de koepelzoekfunctie (werktitel). Verschillende afdelingen van FV gaan alle of een gedeelte van hun gegevens invoeren zodat in de toekomst de leden genealogische informatie kunnen opvragen.

Onze vereniging gaat starten met het invoeren van de gedachtenisprentjes en rouwbrieven. Waarvan we reeds tienduizenden documenten hebben gescand en geïndexeerd. Die index en documenten worden aan elkaar gekoppeld. Maar natuurlijk blijft onze voorraad aangroeien en zijn die prentjes en brieven nog niet allemaal gescand of geïndexeerd. Daarom deze oproep :

FV Kempen is heel actief bezig met het scannen en benoemen van bidprentjes en rouwbrieven om in de koepel-zoekfunctie op te laden. Vermits het scannen sneller vooruitgaat dan het benoemen van de scan lanceren we hierbij een oproep naar vrijwilligers die hierbij een handje willen helpen. Dat kan ook van thuis uit gebeuren. Wie interesse heeft, neemt best contact op met Mariette Backs via mail:

Contact met Mariette Backs