Familiekunde Vlaanderen

Lid worden van Familiekunde Vlaanderen
Kennisknooppunt voor familiegeschiedenis

Familiekunde Vlaanderen is de koepelvereniging van afdelingen in Vlaanderen en Brussel die zich op familiegeschiedenis richten. Bekijk deze kaart van hun werkgebieden.

Documentatiecentra

Familiekunde Vlaanderen beschikt over een Documentatie- en studiecentrum te Merksem dat 1800 meter collecties, 21 000 boektitels,  850 000 bidprentjes en meer dan 650 000 overlijdensberichten bevat. Voor de genealogen uit de Antwerpse Kempen een aanrader!

Onze afdeling Familiekunde Vlaanderen Regio Kempen is hier te bereiken.


West-Vlaams Documentatiecentrum voor Familiegeschiedenis te Oostende is het tweede centrum. Het Vlaams Centrum voor Genealogie en Heraldiek (VCGH) te Kortemark-Handzame (West-Vlaanderen) richt zich op heraldiek.

Daarnaast beschikt elke afdeling over een documentatiecentrum, bibliotheek, …

De lijst van de activiteiten, voordrachten of vorming van de koepel of de afdelingen van Familiekunde Vlaanderen opgelijst in Uit-in-Vlaanderen.

Bibliotheekcatalogus


Met de catalogus van de bibliotheken van Familiekunde Vlaanderen heeft u een instrument om werken in de verschillende afdelingen op te zoeken.

Tijdschrift


Het driemaandelijks tijdschrift ‘De Vlaamse Stam‘. Artikels ook op te zoeken via de catalogus van de bibliotheken van Familiekunde Vlaanderen.

De tijdschriftnummers van de periode 1965-2019 zijn digitaal te raadplegen op een USB-drager. Aan te kopen bij Familiekunde Vlaanderen.

Bereikbaarheid van het documentatiecentrum te Merksem

Op een vijftal minuten te voet van Familiekunde Vlaanderen liggen er 2 bus- en tramhaltes op de Bredabaan: Merksem Barnkracht of Merksem Oudebareel. Onder andere vanaf het Centraal Station van Antwerpen te bereiken.

Met het openbaar vervoer De Lijn of NMBS de reis plannen.


Parkeerplaatsen in de omgeving van de Van Heybeeckstraat 3 in het district Merksem.